fbpx

Eten na je workout!

BodyBouw eten na trainen

Penne met zalm & groenten

By Tamara

Ben jij ook zo dol op de Italiaanse keuken? Probeer dan dit recept waarin ik een pastagerecht in een verrassend en verantwoord ‘jasje’ heb gestoken. Je hebt geen pakjes, zakjes of sauzen nodig, maar tovert toch snel een lekkere smaakvolle pasta op tafel. Ook een ideale ‘power’ maaltijd die je kunt eten na je workout of aan het eind van een actieve dag.

Ingrediënten en bereidingswijzeBodyBouw Power Food Ingredienten

Voor 2 personen

  • 150 gram volkoren (spelt) penne
  • 200 gram zalmfilet
  • 2 stronken prei
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 75 gram magere roomkaas met kruiden
  • scheutje olijfolie

Kook de penne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de zalm in blokjes en bak deze in een scheutje olijfolie gaar. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Roerbak de prei een paar minuten door de zalm. Was de tomaatjes en halveer ze. Voeg de tomaatjes toe en bak ze kort mee. Maak het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel een beetje zout. Schep tot slot de roomkaas er door. Roer de pasta door de zalm, groente en roomkaas of serveer apart.

Healthy because…

Volkoren pasta bevat veel meer vezels dan ‘gewone pasta’. Kies je ook nog eens voor spelt, dan is een bijkomend voordeel dat de voedingsstoffen beter bewaard blijven. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen, koolhydraten en eiwitten. Spelt bevat veel vitamine B en mineralen, waaronder magnesium. Magnesium heeft een gunstige werking op het zenuwstelsel en de spieren. Een ander pluspunt van spelt kan zijn dat het voor sommige mensen makkelijker te verteren is. Prei is een echte ‘power’ groente en zit vol met vitamines en mineralen, waaronder ijzer. IJzer is belangrijk voor het zuurstoftransport in het bloed en bij de stofwisseling. Zalm is rijk aan omega 3-vetzuren. Deze werken ontstekingsremmend en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Ook is zalm een goede bron van eiwit.

Buon appetito!!