fbpx

Verantwoord toetje

Rood-blauwfruit-aardbeiencrumble

By Tamara

Zoek je een alternatief voor taart, een verantwoord dessert of wil je gewoon iets lekkers bij de koffie op een ‘lazy Sunday’? Probeer dan onderstaand recept! Je hebt er weinig voor nodig en het is in een handomdraai klaar. Wel zo makkelijk als je bijvoorbeeld eters hebt… Dan hoef je niet alle pret aan tafel te missen. Bij mij staat de crumble inmiddels vast op de menukaart bij feesten en partijen, succes gegarandeerd!

Ingrediënten en bereidingswijzeBodyBouw Fruitcrumble

Voor 4 personen

  • 250 gram verse aardbeien
  • 250 gram mix diepvriesfruit (bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen, kersen)*
  • 50 gram amandelmeel
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels pure appelsap
  • 2 eetlepels olijfolie

*Je kunt ook vers of ander fruit gebruiken dat je zelf lekker vindt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardbeien en snijd ze in partjes. Mix de aardbeien met het diepvriesfruit. Leg het fruit in een ovenschaal. Meng in een andere kom het amandelmeel met het amandelschaafsel, appelsap en de olijfolie. Verdeel het mengsel over het fruit. 20 minuten in de oven en klaar!

Healthy because…

Rood en blauw fruit zorgen voor zowel een gezonde huid als voor gezonde bloedvaten. Inte
ressant weetje: het National Cancer Institute in de VS adviseert om flink te variëren met kleuren fruit (en groenten), want elke kleur fruit bevat weer andere unieke gezonde stoffen. De voorlichtingscampagne ‘5 a day, the color way’ adviseert Amerikanen om zoveel mogelijk kleuren fruit en groenten te eten. Amandelmeel bestaat uit gemalen amandelnoten. Het is dus geen gewoon meel, dat veel zetmeel (suikers) bevat. Naast het feit dat amandelmeel rijk is aan vezels, vitaminen (B1, B2, B6 en E) en mineralen (calcium, ijzer, fosfor, kalium, ma
gnesium, zink, koper, mangaan, selenium en chroom) bevat het veel gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten. Door het forse gehalte aan magnesium in amandelmeel is het zeer geschikt voor sporters die een hogere magnesiumbehoefte hebben. Amandelmeel is wel prijzig, maar gelukkig doe je er vrij lang mee! Bij verschillende recepten heb je er niet veel van nodig..

Enjoy the moment and the food!BodyBouw Fruitcrumble 2